Ілюстрація / REUTERS

На архіпелазі Нова Земля (Архангельська область, РФ) запровадили режим надзвичайної ситуації через масову навалу білих ведмедів на територію населених пунктів. Люди налякані, оскільки дикі тварини проявляють агресію і нападають. Вони також заходять у житлові приміщення.

Як повідомляє прес-служба області, у районі селища Белушья Губа помічено 52 ведмеді. Ймовірно, тварин до місця проживання людей привернули харчові відходи, так як вони відчувають голод, пише theБабель.

Читайте такожВ аргентинському зоопарку помер останній у країні білий ведмідь

Відео дня

«Більше п'яти тварин не залишають гарнізон, в буквальному сенсі ганяються за людьми і навіть заходять у під'їзди житлових будинків», — заявила глава адміністрації Нової Землі Жиганши Мусіна, передає Meduza.

Федеральна служба з нагляду у сфері природокористування заборонила відстрілювати ведмедів, так як вони внесені у Червону книгу, і направила оперативну групу для вирішення питання.

Постраждалих від нападів на даний момент немає, але люди все одно побоюються за життя.

В адміністрації зазначили, що тварини відчули безпеку і не реагують на автомобілі або шумові сигнали, якими їх намагаються відігнати. Там також зазначають, що такого масового нашестя тварин на архіпелазі не було.

На сайті міського округу опублікували пам'ятку про те, як поводитися при зустрічі з білим ведмедем. Застосовувати зброю дозволено лише у крайніх випадках.