REUTERS

Про це з посиланням на Федеральне агентство з рибальству (Росриболовство) повідомляє РИА «Восток-Медиа».

Зазначається, що інформація про те, що в Росії можуть почати промисловий вилов тюленя і нерпи, з'явилася наприкінці минулого року. Таким чином низка чиновників планували наситити ринок вітчизняними товарами в умовах продовольчого ембарго.

Причиною відмови від використання м'яса тюленів і нерпи в промислових цілях ЗМІ називають петицію на захист далекосхідного тюленя, раніше розміщену у відкритому доступі. Звернення, автори якого вимагали від влади Росії відмовитися від планів «промислового вбивства тюленів», підписали понад 240 тисяч осіб, передає Lenta.ru.

Відео дня

Разом з тим представники Росриболовства в січні 2015 року заявляли, що вважають малоймовірним розширення промислу далекосхідних тюленів, який зараз ведеться тільки представниками корінних народів для своїх потреб. За їхніми словами, ніяких пропозицій про виробництво продуктів харчування з тюленячого м'яса до відомства не надходило, відзначає fishretail.ru.

Читайте такожАномально раннє танення льодів у Білому морі може призвести до масової загибелі дитинчат тюленів

Про можливості промислового виробництва імпортозамінної продукції з м'яса далекосхідного тюленя восени 2014 року заявили у Всеросійському науково-дослідному інституті рибного господарства та океанографії (ВНИРО). Його фахівці розпочали розробку стандартів на готові страви та напівфабрикати з м'яса тюленя. М'ясо морських ссавців планувалося використовувати для виготовлення фаршу, ковбаси та копчених продуктів, повідомляла «Российская газета».