REUTERS

Як повідомляє Bangkokpost, планують перевезти всіх 137 тигрів, що залишилися на території монастиря. У день планують транспортувати приблизно по 20 тварин – саме стільки тигрів може вмістити транспорт.

Перед перевезенням тваринам вколюють транквілізатори – для безпеки перевізників і самих тварин.

Водночас влада Таїланду звернулася до монахів монастиря з проханням сприяти "операції", при цьому попередивши, що стосовно тих, хто буде перешкоджати перевезенню, будуть застосовані жорсткі заходи в рамках закону.

Відео дня

Читайте також"Земля бродячих собак" в Коста-Ріці дала притулок тисячам тварин (фоторепортаж)

Тигрів перевезуть в центри розведення дикої природи в Ратчабурі.

Також повідомляється, що 10 тигрів з монастиря вже були перевезені в розплідники в січні-лютому цього року.

Зазначимо, буддійський тигрячий монастир був заснований в 1994 році абатом Пра Ачарн Пхусіт Кантхітхаро як лісовий монастир і притулок для диких тварин, серед яких були й кілька тигрів. За роки існування притулку кількість тигрів зросла майже до 150. За тиграми доглядали ченці, іноземні волонтери та місцевий персонал.

Монастир є популярним місцем серед туристів. Раніше тигри вільно гуляли по території притулку, проте зі збільшенням кількості відвідувачів і самих тигрів, в цілях безпеки їх почали прив'язувати до ланцюга. Співробітники за руку підводили відвідувачів до тигрів зі спини, щоб вони могли посидіти поруч з тваринами, погладити і погодувати їх. Водночас працівники монастиря контролювали поведінка тигра, щоб мати можливість втручатися, якщо тигр почне хвилюватися.

Читайте такожВ Україні половина бурих ведмедів живуть у неприйнятних умовах – зоолог

Водночас, за численними відгуками туристів і за даними спеціально проведених інспекцій було встановлено, що в методах утримання тигрів в монастирі є серйозні недоліки. Повідомлялося про погане помешкання (маленькі клітки з бетонною підлогою), відсутність належних умов і ветеринарного догляду, недостатнє харчування, фізичне насильство над тиграми і застосування наркотиків з метою зробити їх більш поступливими при відвідуванні туристами.

Крім того, на початку цього року монастир звинуватили в торгівлі тваринами на "чорному ринку".

Як повідомляв УНІАН, раніше американські волонтери врятували понад 200 собак з південнокорейської м'ясної ферми.