Ілюстрація Facebook Родіон Кудряшов

На Тернопільщині виявили черговий незаконний скид львівського сміття. Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, інцидент стався на  сміттєзвалищі поблизу Монастириська.

Про виявлене сміття поліцейським повідомив один з працівників сміттєзвалища. Виїхавши на місце події, правоохоронці дійсно виявили серед сміття товарні чеки з крамниць Львова.

Читайте такожНа Рівненщині поліцейські відкрили справу за фактом вивантаження львівського сміття

Відео дня

За даними правоохоронців, відходи були привезені в період з вечора 10 квітня до ранку 12 квітня, в інші дні на території звалища перебував охоронець.

Даний факт внесений до журналу єдиного обліку. Проводиться перевірка.

Як повідомляв УНІАН, 24 січня голова Тернопільської ОДА Степан Барна доручив правоохоронцям, керівникам РДА та керівникам громад посилити контроль за пересуванням сміттєвозів та не допустити завезення в область сміття зі Львова.

Зумовлене його доручення було тим, що в Малашівцях та  поблизу Зборова було виявлено несанкціоновано скинути сміття з чеками з львівських магазинів.

Читайте такожУ Львові переповнені третина смітників

У лютому громадська рада при ТОДА відхилила прохання мерії Львова щодо захоронення сміття на території Тернопільщини.

8 березня у Тернополі поліція виявила дві фури із львівським сміттям, які поверталися з Полтавщини, де їм завадили викинути вантаж. Поліцейські змусила водіїв виїхати за межі області.

В середині березня фуру сміття викинули біля Монастириська.