Рішення про проведення аудиту підтримали 55 депутатів /

Львівська міська рада вимагає провести аудит усіх витрат на вивезення й захоронення сміття з міста. Таке рішення підтримали 55 депутатів, присутніх на так званій сміттєвій сесії 29 червня 2017 року. На включенні пункту про аудит до проекту ухвали «Про організацію вивезення твердих побутових відходів у Львові на період до 30.06.2019» наполягли депутати фракції УКРОП. Відповідно до нього, міська рада Львова звернеться з цим питанням до Державної аудиторської служби України.

Читайте такожВиконком Львова затвердив рішення для передачі ЛОДА функцій із вивезення сміття

«Ми підтримали ухвалу Львівської міської ради «Про організацію вивезення твердих побутових відходів у м. Львові до 2019 року, – зазначив голова фракції УКРОП у Львівській міській раді Ігор Телішевський. – Але перед тим як говорити про впорядкування сміттєвого колапсу в столиці Галичини, необхідно провести докладний аналіз ефективності витрачання тих коштів, які мерія освоїла за минулий рік, з часу трагедії у Грибовичах. Йдеться про сотні мільйонів гривень із міського бюджету, які можна було б спрямувати на соціальну інфраструктуру, підтримку громадських ініціатив, загальний розвиток та інновації Львова. Натомість ми були змушені виділяти фінанси на те, щоб львівське сміття розвозили по всій Україні й викидали в яри, лісосмуги, кар’єри, а фірми-одноденки отримували за це «вивезення ТПВ» мільйони бюджетних коштів».

Відео дня

Ігор Телішевський подякував депутатам міськради за підтримку ініціативи УКРОПу щодо аудиту всіх витрат на утилізацію відходів та нагадав, що для УКРОПу сміттєве питання надзвичайно важливе та болюче: торік під час трагедії у Грибовичах загинув рятувальник Андрій Вненкевич – депутат Жовківської міської ради від УКРОПу.

Довідка. Ухвала «Про організацію вивезення твердих побутових відходів у Львові на період до 30.06.2019» покликана вирішити питання вивезення сміття з міста та передати деякі повноваження й ресурси для утилізації непотребу Львівській обласній державній адміністрації.