REUTERS

У Північному Льодовитому океані біля берегів російського Мурманська плавають гори пластикового сміття. Про це повідомляє Центр новин ООН.

Читайте такожГолландський студент запустив робочий прототип системи очищення океану від сміття"15 тонн пластикового сміття вдалося зібрати протягом одного дня на березі Північного Льодовитого океану в російському Мурманську. Масштаби забруднення жахнули навіть найдосвідченіших екологів", - сказано в повідомленні.

Також сказано, що в акції зі збору сміття взяли участь 500 місцевих жителів, добровольців з Росії та інших країн, а також представників Програми ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП). Вони очистили узбережжя в районі одного з найбільших портових міст російського півночі - населення Мурманська становить близько 300 тисяч осіб.

Відео дня

"Це не єдиний забруднений район Північного Льодовитого океану. За даними вчених, танення льодовиків сприяє просуванню пластикового сміття в «незаймані» райони, а замерзлі шматки пінопласту виявлені нещодавно за тисячі миль від Північного полюса, далеко від судноплавних маршрутів", - заявили в ООН.

Як повідомляють в ЮНЕП, рівень забрудненості російської арктичної зони стрімко наближається до показників Атлантичного і Тихого океанів, де судноплавство значно інтенсивніше.