Стадо з 15 диких слонів, включаючи трьох слоненят, вирушило в дорогу з рідних місць \ фото REUTERS

Подорожуюче стадо слонів, про яке в останні дні розповідає вся китайська і світова преса, прилягло поспати в лісі. Це зафіксували дрони, які за ним спостерігають.

Стадо з 15 диких слонів, включаючи трьох слоненят, вирушило в дорогу з рідних місць на південному заході Китаю в невідомий пункт призначення ще 15 місяців тому і з тих пір пройшло вже близько 500 км, забрідаючи по дорозі в села і навіть великі міста.

У вівторок пішов сильний дощ, і слони прилягли поспати в лісі.

Відео дня

Читайте такожУ Китаї стадо слонів втекло із заповідника і понад місяць блукає полями (відео)Як повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на китайський телеканал CGTN, влада провінції Юннань, по якій подорожують слони, задіяли 14 дронів і близько 500 осіб, які стежать за стадом, перекривають дороги на його шляху і намагаються направити стадо на південний захід, назад до домівки.

До недавнього часу ці спроби успіху не приносили, але зараз стадо, схоже, повернуло в бік домівки, а вона в них, ймовірно, знаходиться в заповіднику Мен'янцзи в регіоні Сішуанбаньна на кордоні з Лаосом і М'янмою.

За стадом слонів спостерігають за допомогою дронів \ фото REUTERS

За спостереженнями Юннаньскої лісової пожежної бригади, один зі слонів відірвався від стада і зараз знаходиться приблизно в 4 км від нього.

За час свого рекордного походу стадо вже з'їло і витоптало посіви на мільйони юанів, пошкодило кілька будівель і налякало чимало місцевих жителів.

Слони по дорозі зайшли навіть в шестимільйонне місто Куньмін.

Чому стадо азіатських (індійських) слонів пішло зі звичайного ареалу проживання в далекий похід, залишається незрозумілим. Деякі фахівці припускають, що це недосвідчений ватажок стада повів його кудись не туди, інші вважають, що слони вирушили шукати нове місце проживання.

Дикі азіатські (індійські) слони занесені до Червоної книги \ фото REUTERS

Дикі азіатські (індійські) слони занесені до Червоної книги. У Китаї їх всього близько трьохсот, і більшість з них живе в провінції Юннань.

Вчені кажуть, що настільки далеко юннаньскі слони зі звичайних місць проживання ще не йшли.

Вас також можуть зацікавити новини