Ілюстрація REUTERS

Експорт меду з України в 2018 році скоротився на 26,6% порівняно з попереднім роком і становив 49,9 тис. тонн, повідомила прес-служба компанії Pro-Consulting.

Читайте такожУкраїна за рік вичерпала п'ятому ятнадцять квот на безмитний експорт агропродукції до ЄС

У повідомленні сказано, що експорт українського меду за 2018 рік скоротився на 17,8 тис. тонн, при цьому ринок меду й надалі залишається перспективним.

Відео дня

"Торгівля медом за кордон постійно зростала аж до 2018 року, коли в ситуацію втрутилися форс-мажорні обставини. Тоді експорт скоротився у зв'язку з масовим захворюванням бджіл. Однією з причин цього могло стати отруєння під час весняних польових робіт", - зазначили в прес-службі.

Аналітики відзначили, що ринок меду в Україні, як і багато інших ринків продуктів, які не належать до категорії продуктів першої необхідності, очікує зростання, пов'язаного з підвищенням рівня доходу населення, а також високою популярністю здорового харчування.

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році українські аграрії вичерпали квоту на експорт меду в ЄС за 10 днів, з урахуванням того, що в 2017 році її обсяг був збільшений.