Ілюстрація REUTERS

Міністерство аграрної політики та продовольства скоротило терміни узгодження позапланових перевірок Державною службою з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів при отруєнні бджіл пестицидами з кількох тижнів до одного дня.

Читайте такожУкраїна збільшила експорт меду майже на 40% - експерти

Про це повідомила прес-служба відомства з посиланням на виступ директора Директорату безпеки та якості харчової продукції Миколу Мороза в ефірі одного з телеканалів.

Відео дня

"Тепер у разі отруєння бджіл пестицидами територіальні служби Держпродспоживслужби направляють до Мінагропроду електронні запити з одночасним інформуванням центрального апарату служби. Паралельно з цим офіційні документи проходять в міністерстві всі етапи узгодження. Це дає можливість максимально швидко й ефективно проводити процедуру узгодження перевірки", - цитує прес-служба слова Мороза.

Таким чином, зазначив чиновник, процедура узгодження позапланових перевірок скоротиться з кількох тижнів до однієї доби.

Крім того, Мінагропрод має намір проводити інформаційну роботу з фермерами та пасічниками. Мова йде про роз'яснення зобов'язань пасічників реєструвати пасіки, а фермерів - заздалегідь повідомляти пасічникам про планові обробки посівів отрутохімікатами. Крім того, фермери не мають обробляти поля ближче ніж за 300 метрів до населених пунктів, а також проводити обробки лише в ранкові та вечірні години та з урахуванням погодних умов.

Як повідомляв УНІАН, на початку квітня цього року Мінагропрод створив міжвідомчу робочу групу з удосконалення законодавства у сфері засобів захисту рослин (ЗЗР).

Минулого року Держпродспоживслужба заявляла про намір посилити відповідальність за отруєння бджіл агрохімікатами.