Українські цукрові заводи з початку сезону цукроваріння, який стартував 30 серпня з запуском Радехівського цукрового заводу, виготовили 361,7 тисячі тонн цукру.
Читайте такожУкраїна збільшила обіг агропродукції з ЄС на чверть: з ким найбільше торгуємо
Про це повідомила прес-служба Національної асоціації цукровиробників України (НАЦУ) "Укрцукор".
"Станом на 8 жовтня вироблено 361,7 тисячі тонн цукру та перероблено 2,56 мільйона тонн цукрових буряків", - сказано в повідомленні.
У прес-службі додали, що загалом станом на поточну дату в Україні заробили 27 цукрових заводів з прогнозованих 32.
Як повідомляв УНІАН, раніше в асоціації "Укрцукор" повідомили, що оптово-відпускні ціни на цукор у 2019-2020 МР можуть зрости на 18% - до 13 тисяч гривень/тонна через скорочення виробництва.
В асоціації прогнозували, що неврожай цукрових буряків в Україні через сильні дощі може призвести до скорочення виробництва цукру у 2019 році до 1,1 мільйона тонн.
За даними НАЦУ "Укрцукор", посівні площі під цукровим буряком у 2019 році скоротилися на чверть.
Україна за сезон цукроваріння 2018-2019 МР скоротила виробництво цукру на 15% - до 1,7 мільйона тонн.