Ілюстрація REUTERS

Україна готова задовольнити зростаючий попит Китаю на українські продукти харчування та сільгосппродукцію.

Читайте такожКитай відкрив свій ринок для української чорниці

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів за підсумками зустрічі віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанишиної з надзвичайним і повноважним послом Китаю в Україні Фань Сяньжунем.

Відео дня

"Україна має потужний експортний потенціал, і ми готові задовольнити зростаючий попит Китаю у високоякісних продуктах харчування та української сільгосппродукції, зокрема борошні, яблуках, свіжої черешні, курятини, риби та бобових", - наводяться слова Стефанишиної.

Ілюстрація REUTERS

Вона також зазначила зростаючий обсяг двосторонньої торгівлі між Україною і Китаєм, що є важливим сигналом про загальний інтерес бізнесу та нові перспективи для розвитку торговельно-економічних відносин.

Віце-прем'єр додала, що важливим для посилення культурно-гуманітарного та бізнес-взаємодії є відновлення прямого регулярного авіасполучення між Києвом і Пекіном, яке припинено через карантин.

Як повідомляв УНІАН, Україна за перше півріччя 2020 року на тлі пандемії COVID-19 збільшила експорт продукції сільського господарства в країни Азії на 14,5%

Зокрема, Китай збільшив закупівлі українського продовольства в півтора раза (+52,8%) – до 1,4 мільярда доларів.