Лідерство у формуванні політики з питань зрошення та дренажу візьме на себе Міністерство / фото УНІАН Володимир Гонтар

Кабінет міністрів створив Державне агентство меліорація і рибного господарства.

Потрібне постанова Кабміну від 24 травня №539 розміщено на урядовому порталі.

Читайте такожМінагрополітики запускає проект зі зрошення земель

Відео дня

В прес-службі Міністерства аграрної політики та продовольства підкреслили, що лідерство у формуванні політики з питань зрошення та дренажу візьме на себе міністерство.

За словами міністра Романа Лещенка, відповідно до Національної стратегії по зрошенню до 2030 року, серед основних завдань в цьому напрямку будуть: збереження і відтворення родючості грунтів, збільшення площ зрошуваних земель і дренажних систем, розвиток державно-приватного партнерства і так далі.

"Завдання міністерства - відродити та інтегрувати повноцінну меліорацію в аграрну політику країни", – підкреслив Лещенко.

Проект по зрошенню земель

  • У жовтні 2020 року Кабінет міністрів затвердив план реалізації Стратегії зрошення та дренажу в Україні на період до 2030 року. На думку уряду, реалізація стратегії дозволить залучити інвестиції у сферу меліорації.
  • 14 травня 2021 року стало відомо про те, що Міністерство аграрної політики та продовольства України за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) запускає пілотний проект по зрошенню сільськогосподарських земель на півдні країни.
  • Уряд має намір у 2021 році запустити пілотний проект зі зрошення земель у трьох областях України – Херсонській, Одеській та Миколаївській.