Ілюстрація REUTERS

Уряд ФРН на тлі недавніх спалахів нового коронавірусу у м'ясній промисловості вводить заборону на договори з субпідрядниками в даній галузі.

Читайте такожКоронавірус в Україні: уряд розробив рекомендації для тваринників

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відео дня

"З січня 2021 року забій худоби та переробка м'яса будуть дозволені лише власному персоналу того чи іншого підприємства, підряд працівників зі сторони забороняється, це випливає з програми захисту м'ясної промисловості, схваленої кабінетом в середу, 20 травня", - йдеться в повідомленні.

Це правило поширюється на підприємства, основним видом діяльності яких є забій худоби та переробка м'яса. Під заборону не підпадають дрібні місницькі підприємства.

"Критики вважають, що причиною стрімкого поширення коронавірусу в м'ясній галузі Німеччини є великі гуртожитки для підрядників зі Східної Європи та чинні там низькі стандарти гігієни", - підкреслює видання.

Зазначається, що уряд має намір також примусити роботодавців до дотримання норм у сфері охорони здоров'я. Підприємства зобов'яжуть запровадити цифровий контроль за робочим часом. Штрафи за порушення подвоять до 30 тисяч євро.

У м'ясній промисловості ФРН працюють близько 200 тисяч осіб, у тому числі велика кількість робітників зі Східної Європи, які найчастіше мають лише договори підряду й проживають в тісних гуртожитках.

Лише нещодавно на м'ясних підприємствах у федеральних землях Північний Рейн - Вестфалія, Баден-Вюртемберг і Шлезвіг-Гольштейн коронавірусом SARS-CoV-2 заразилися понад 600 осіб.