Мова йде про оксид етилену, який знайшли у продукції від виробника Hell / фото - depositphotos.com

На Київщині з магазинів та супермаркетів вилучають з продажу відомий енергетичний напій, який виявився небезпечним. У складі енергетику знайшли канцерогенний газ, який там не мав знаходитися. 

Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Київській області. 

Прес-служба установи отримала інформаційне повідомлення від Системи швидкого реагування про харчові продукти. У ньому йшлося про виявлення несанкціонованої речовини у сировині, яка використовувалась при виготовленні енергетичних напоїв. 

Відео дня

Мова йде про оксид етилену, який знайшли у продукції від виробника Hell Energy Magyaroszag Kft. Напої експортує в Україну ТОВ "ХЕЛЛ ЕНЕРДЖІ ДРІНКС", повідомили у Держпродспоживслужбі. 

"Попереджаємо операторів ринку про виконання обов’язку, передбаченого частиною 3 статті 20 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", а саме: негайного вилучення харчового продукту з обігу та письмового інформування компетентного органу про виявлену невідповідність у строк не більше двох робочих днів", - додали у відомстві.

Читайте такожРекордний урожай на підході: що буде з цінами на продуктиЯк відомо, оксид етилену є небезпечним канцерогенним газом, який викликає багато негативних наслідків. Так, ця речовина може спричини алергію, розлади у роботі шлунка, головні болі, реакції на шкірі та інші проблеми зі здоров'ям. 

Своєю чергою, в компанії HELL ENERGY уточнили, що повідомлення Держпродспоживслужби стосується винятково одного продукту (HELL FOCUS STR 25ОС), а не всієї лінійки продуктів HELL ENERGY, яких на українському ринку понад 10, та було опубліковане за результатами дій, які ініціювала безпосередньо компанія HELL ENERGY. Також було призупинено імпорт зазначеного продукту в Україну.

"Австрійська лабораторія LVA у своєму заключенні від 09.08.2021 зазначила, що  вміст оксиду етилену у напої є низьким, тобто не може спричинити критично-шкідливих наслідків. Додатково наголосимо, що продукція весь час, від моменту існування потенційних ризиків, проведення експертизи та отримання висновків, не постачалася  в Україну", - стверджують у HELL ENERGY.

Раніше УНІАН вже повідомляв, що на полицях українських магазинів виявили небезпечний імпортний сир, у якому була шкідлива добавку-стабілізатор. Окрім цього, до країни завозили морозиво з отруйною речовиною, яка використовується для стерилізації медичного обладнання.

Також Вас можуть зацікавити новини: