Українцям порадили самостійно оплачувати рахунки за газ / фото УНІАН

У разі якщо споживач не отримав квитанцію за газ, він може оплатити рахунок самостійно, повідомив на прес-конференції заступник начальника департаменту енергоефективності НАК «Нафтогаз України» Олексій Хабатюк.

Читайте такожВ «Ощадбанку» порадили українцям, як уникнути черг на отримання субсидій готівкою

«У разі якщо споживач не отримав рахунок, то він може оплатити його самостійно, знаючи реквізити, а в банках, на пошті всі працівники знають, куди треба платити за газ, бо сьогодні, на жаль, в кожному регіоні один постачальник газу для населення - газзбут», - сказав Хабатюк.

Відео дня

Як повідомлялося, раніше в «Нафтогазі» звинуватили облгази, які належать бізнесменові Дмитру Фірташу, в спробі зриву монетизації субсидій в Україні. За даними держкомпанії, українці масово скаржаться на відсутність рахунків за газ.

У «Нафтогазі» висунули припущення, що таким чином облгази можуть щось «крутити» з нормами, температурними умовами або рекомендованими платежами. Разом з тим, у держкомпанії відзначили, що причиною може бути спроба зірвати монетизацію субсидій, оскільки люди, отримавши субсидію, не зможуть сплатити за газ без рахунку.