Ілюстрація REUTERS

Російський газовий монополіст компанія "Газпром" отримала чергову відмову у погодженні альтернативного маршруту для будівництва двох гілок газопроводу "Північний потік-2" від Національного енергетичного агентства Данії.

Читайте такожЄвропарламент підтвердив, що "Північний потік-2" може поставити під загрозу внутрішній ринок ЄС

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

Відео дня

"Газпром" отримав чергову відмову у Данії за маршрутом "Північного потоку-2", це, звичайно ж, проект не вбиває, поки що... Тим не менше, треба знову шукати новий шлях, а Балтійське море не таке вже і велике, і бажаючих щось прокласти або закопати вистачає", - написав він.

Як уточнила прес-служба "Нафтогазу", мова йде про відмову Національного енергетичного агентства в узгодженні альтернативного маршруту для газопроводу.

«Маємо хороші новини з Данії. Національне енергетичне агентство відмовило у погодженні альтернативного маршруту для «Північного потоку-2», - повідомляється на сторінці НАК "Нафтогаз України" у Facebook.

Довідка УНІАН. Проектом "Північний потік-2" передбачено будівництво та робота двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід в обхід України планується побудувати поруч з уже існуючим "Північним потоком-1".

Будівництво газопроводу має завершитися до кінця 2019 року. Протяжність трубопроводу складе 1220 км, він повинен з'єднати російську Усть-Лузі і німецький Грайфсвальд.

Наприкінці березня - початку квітня 2018 року компанія Nord Stream 2 (оператор проекту будівництва газопроводу "Північний потік-2") отримала дозволу на будівництво газопроводу від Німеччини і Фінляндії, а в червні - від Швеції. При цьому Данія, через територію якої газопровід також повинен проходити, відповідний дозвіл не надала.

На початку травня 2018 року компанія Nord Stream 2 вже почала роботи з будівництва приймальної станції майбутнього газопроводу в околицях німецького міста Лубмин.

Україна виступає проти будівництва "Північного потоку-2".