REUTERS

Про це повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Анатолій Корзун, передає РБК-Україна.

Зокрема, заступник міністра повідомив, що понад 500 млн гривень до кінця тижня планується перерахувати на погашення заборгованості по заробітній платі шахтарів державних підприємств. З них 250 млн грн бюджетних коштів виділить уряд, ще 260 млн грн авансом в екстреному порядку перерахує "Центренерго".

За словами Корзуна, Кабінет міністрів 14 серпня прийняв рішення про перерозподіл коштів між рядом бюджетних програм і виділення грошей з резервного фонду Кабміну на поворотній основі.

Відео дня

"Ці гроші повинні бути перераховані сьогодні-завтра. Ще 260 млн перерахує "Центренерго". Керівництво підприємства з порозумінням поставилося до ситуації, пішло на зустріч і авансом в екстреному порядку перерахуює гроші за майбутню вугільну продукцію, згідно з тими прямими договорами, які раніше були укладені. Енергетики в цій ситуації підставили нам плече і врятували становище, в якому опинилися шахтарі держшахт", - сказав Корзун.

Він пояснив, що ситуація із заборгованістю по зарплаті склалася через те, що попередній парламент на своєму останньому засіданні не проголосував за виділення коштів у розмірі майже 1 млрд гривень на програму підтримки вугільної промисловості.