Оржель: необхідно зменшувати шкідливий ефект від традиційної енергетики / фото УНІАН

Логіка об'єднання міністерств енергетики та екології в одне відомство була зумовлена необхідністю змінити погляд на питання охорони навколишнього середовища, враховуючи світові тенденції щодо захисту клімату.

Читайте такожНовий міністр енергетики розповів про плани на посаді

Про це під час свого першого брифінгу заявив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель.

Відео дня

"Ситуація в тому, що логіку таких змін ми заклали в зміну погляду на питання екології, захисту навколишнього середовища та енергетики. Ми розуміємо, що, з огляду на глобальні світові тенденції щодо захисту клімату, ми не можемо надалі залишити конфлікт на рівні міністерства. Ми маємо забезпечити формування політики максимально комплексної", - сказав він.

За його словами, такі елементи, як енергетика, екологія та кінцеве споживання є нероздільними, починаючи з першого етапу створення енергії.

"Ми маємо чітко розуміти, коли у нас виходять шкідливі речовини", - зазначив міністр.

За його словами, необхідно зменшувати шкідливий ефект від традиційної енергетики.

Як зазначив міністр, комплексний підхід до державної політики у сфері використання природних ресурсів та енергії є загальноприйнятим у європейській і світовій практиці, зокрема, в таких країнах ЄС, як Франція, Данія, Греція, Португалія, а також у Австралії.

"Ми підтримуємо розвиток відновлюваної енергетики і з точки зору інвестицій, і зменшення шкідливого впливу на навколишнє середовище. Ми мусимо зрозуміти, які втрати енергії відбуваються в процесі споживання, і тому створити комплексну урядову програму максимальної енергетичної та екологічної ефективності», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 29 серпня, Верховна Рада «пакетним голосуванням» призначила членів Кабінету міністрів України. Міністром енергетики та захисту навколишнього середовища призначений Олексій Оржель. Таким чином Міністерство енергетики та вугільної промисловості і міністерство екології було об'єднано в одне відомство.

Оржель пройшов до парламенту від партії "Слуга народу" за партійним списком.

З 2006 року по 2014 рік працював на різних посадах у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Раніше був головою Української асоціації відновлюваної енергетики, а також керівником сектору «Енергетика» Офісу ефективного регулювання (BRDO).