Отримана енергія буде надходити в загальну підводну мережу / Ілюстрація REUTERS

Компанія National Grid Plc, що працює у Великобританії і США, планує створити підводну енергомережу, яка об'єднає нові вітрові електростанції і інтерконнектори, через які енергія надходить до споживачів.

Як повідомляє Bloomberg, це дозволить більш ефективно поставляти в мережу енергію, вироблену на станціях в морі.

Читайте такожАтомники підтримали указ Зеленського щодо стабілізації ситуації в енергетиці

Відео дня

Мережа з'єднає між собою ряд вітрових електростанцій, розташованих недалеко один від одного, щоб енергія з них надходила в загальну підводну мережу для подальшої передачі.

Економія

Завдяки оптимізації різних витрат до 2050 року це дозволить заощадити близько 7,7 млрд доларів коштів споживачів.

Сьогодні Британія має найбільшу у світі мережу вітрових електростанцій, розташованих в морі. До 2030 року їх кількість має зрости в чотири рази, ще на 40 ГВт. Спорудження цих потужностей коштуватиме орієнтовно 50 млрд фунтів стерлінгів.

Крім того, минулого тижня компанія разом з данським партнером Tennet BV оголосили про намір об'єднати мережею Морські вітрові електростанції Великобританії та Данії.

"Використання вітрової енергії є ключовою складовою урядових планів зробити Британію екологічно нейтральною до 2050 року", - зазначає Фінтан Слай, представник National Grid.

Видобуток газу

3 листопада 2019 року після зафіксованих на півночі Англії підземних поштовхів британський уряд знову заборонило використання спірного методу видобутку природного газу.