Тимчасовий міністр енергетики Ольга Буславець / фото УНІАН

Заступники міністра енергетики України Максим Немчинов та Олександр Зорін будуть відповідати за реформування та управління вугільною галуззю.

Про це в ході засідання профільного комітету Верховної Ради в понеділок, 20 липня, повідомила глава міністерства Ольга Буславець.

Читайте такожКабмін призначив заступників міністрів енергетики

Відео дня

Чим будуть займатися чиновники

"Один із заступників відповідає за операційну діяльність, діяльність другого буде спрямована на реформування галузі", - сказала вона.

За словами Буславець, представники міністерства найближчим часом відвідають шахти для оцінки їх роботи, перспективності в частині запасів і собівартості, розробки планів щодо середньострокового видобутку вугілля.

Історія призначень

У середині квітня 2020 року Кабінет міністрів призначив Ольгу Буславець на посаду першого заступника міністра енергетики та захисту навколишнього середовища - відтоді вона виконує обов'язки глави міністерства.

У червні ЗМІ повідомили, що Буславець не виправдала надії та довіру президента Володимира Зеленського. Її підозрюють у прийнятті ряду незаконних рішень на користь підприємств Ахметова та Фірташа в енергетичній сфері.

Кабінет міністрів України 15 липняпризначив заступниками міністра енергетики України Максима Немчинова та Олександра Зоріна.

Немчинов має досвід роботи в ДП "Вугілля України", а також на різних посадах у Міністерстві вугільної промисловості, Міністерство енергетики та вугільної промисловості.

Пізніше працював держсекретарем Міненерговугілля та очолював держпідприємство "Укрхімтрансаміак". Зорін очолюючи держпідприємства "Волиньвугілля" і "Мирноградуголь".