Українська інфраструктура була сильно пошкоджена / фото УНІАН, Дмитро Купріян

До наступного опалювального сезону ми не встигнемо відновити усю високовольтну мережу.

"Великий напрямок - це відновлення обладнання, створення резервів де це можливо, але, на жаль, ми не встигнемо до наступного опалювального сезону повністю відновити високовольтну мережу, бо терміни виробництва, терміни доставлення автотрансформаторів доволі великі. І дай боже, що відсотків 60 встигнуть зробити", - заявив директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко в ефірі інформаційного телемарафону.

Експерт зазначив, що відновлення високовольтної мережі - це буде велика робота яка, на жаль, від українських енергетиків не дуже залежить, бо темпи виробництва і доставлення необхідного обладнання такі, що воно у повному обсязі просто вчасно не приїде.

Відео дня

Атаки по українській енергетичній інфраструктурі

Росія з жовтня 2022 року перейшла до масованих ракетних та дронових атак по українській енергетичній інфраструктурі. Тим самим завдавши масштабних і складних пошкоджень. В Україні стався блекаут і були запроваджені обмеження. Попри старання агресора, вже з 12 лютого дефіциту потужності в енергосистемі України не виникало.

За даними британської розвідки, зимова ракетна кампанія РФ із завдання серйозного удару українській енергетичній системі провалилася.

Вас також можуть зацікавити новини: