Ірпінь, травень 2022 / фото УНІАН (Сергій Чузавков)

Компанія ДТЕК інвестувала 300 млн грн у відновлення зруйнованих війною електричних мереж Київської області.

Про це передавати генеральний директор компанії Максим Тимченко.

"Відновлення електромереж Київської області стало безпрецедентною за своїми масштабами ремонтною кампанією. За 45 днів було відновлено 10 тисяч ліній електропередачі, частина з яких були зруйновані повністю, і близько 3 тисяч трансформаторних підстанцій. Задіяно понад тисячу фахівців компанії та понад 150 аварійно-ремонтних бригад. Компанія інвестувала у відновлення електропостачання близько 300 млн грн, щоб якомога швидше повернути електропостачання для 260 тисяч сімей в Київській області, постраждалих від російської окупації", – повідомили в компанії.

Відео дня

Спочатку завершити відновлювальні роботи планувалося за 60 днів, до 1 червня. 

Щоб прискорити процес, компанія додатково залучила свої аварійно-ремонтні бригади з Дніпропетровської та Одеської областей.

За словами гендиректора ДТЕК, попереду другий ще більш важкий етап – відновлення резервних джерел і більш надійних схем електроживлення.

На цьому етапі буде інвестовано не менше 600 млн грн, зазначив глава ДТЕК.

В цілому, з початку війни, енергетики відновили електропостачання для 1,6 млн сімей в 5 регіонах. Це Київська, Донецька, Дніпропетровська, Одеська області та місто Київ.

"З першого дня війни наші енергетики докладають максимум зусиль, щоб якомога швидше повернути світло в будинки українських громадян. Всього за 84 дні бойових дій енергетики ДТЕК відновили електропостачання більш ніж 1,6 мільйона українських сімей", – повідомив гендиректор ДТЕК.