EDF намагається задовольнити потреби Франції через перебої на застарілих електростанціях / фото УНІАН

Уряд Франції має намір націоналізувати енергетичну компанію Electricite de France (EDF).

Про це повідомляє Bloomberg.

Планується, що уряд викупить частину акцій компанії за 9,7 млрд євро, або $9,9 млрд за, щоб повністю її націоналізувати на тлі енергетичної кризи в Європі.

Відео дня

Міністерство фінансів Франції зазначає, що держава запропонувала 12 євро за акцію для придбання 16% акцій EDF, якими вона ще не володіє. Держава пропонує ціну на 53% вище до ціни закриття акцій EDF в 7,84 Євро 5 липня.

Видання зазначає, що Франція хоче повернути обтяжену боргами EDF в повну державну власність, щоб контролювати рахунки за електроенергію для домогосподарств на тлі спроб знизити залежності країни від імпорту енергоносіїв.

Державі вже належить 84% компанії EDF, якій загрожували незаплановані відключення атомних блоків. За оцінками рейтингового агентства S&P, борг EDF цього року може досягти майже 100 млрд євро. Власники облігацій компанії заявили, що пропонований викуп є довгоочікуваним сигналом підтримки з боку уряду.

EDF:

EDF - один з найбільших виробників електроенергії у світі. Атомний гігант управляє широким портфелем генеруючих потужностей, що досягає більше 120 гігават в Європі, Південній Америці, Північній Америці, Азії, Близькому Сході та Африці.

Війна в Україні та ситуація у Франції:

10 липня 2022 року Міністр економіки Франції заявив, що РФ може повністю припинити поставки газу в Європу.

11 липня 2022 року стало відомо про те, що у Франції переводять котли на мазут на випадок зупинки поставок російського газу.

11 липня повідомлялося про те, що EDF намагається задовольнити потреби Франції через перебої на застарілих електростанціях.

Вас також можуть зацікавити новини: