Луганську ТЕС відключили від енергосистеми / фото УНІАН

Луганська ТЕС відключена від енергосистеми через нестабільну ситуацію в регіоні.

Про це повідомляє прес-служба ДТЕК в Facebook.

"Сьогодні, 21 лютого 2022 року о 13.10 відключено від мережі єдиний працюючий блок Луганської ТЕС через відключення ВЛ-220 Лисичанська. Також біля складу паливно-мастильних матеріалів зафіксовано займання. Співробітники та основне технологічне обладнання не постраждали", - йдеться у повідомленні.

Зазначається що наразі енергетики чекають на припинення обстрілів задля проведення робіт з відновлення роботи станції.

Враховуючи обставини, адміністрація Луганської ТЕС прийняла рішення мінімізувати перебування співробітників на ТЕС та не виходити на відкриту територію за відсутності гострої виробничої необхідності.

"ДТЕК тримає ситуацію на контролі та синхронізує свої дії з НЕК "Укренерго" та Військово-цивільною адміністрацією задля продуктивного вирішення проблеми і забезпечення споживачів електроенергією", - повідомила прес-служба.

Також в компанії нагадали, що раніше сьогодні внаслідок обстрілів території поблизу міста Щастя пошкоджено лінії електропередач. Через це знеструмлено місто, госпфекальну та водонасосну станції, припинено водопостачання міста. Також пошкоджено ділянку тепломережі біля водонасосної станції, що спричинило зупинки подачі тепла.

У мережі тим часом очевидці публікують відео з місця подій.

"Знову руський мір прийшов у місто Щастя – обстріляли Луганську ТЕС… Сидимо без світла… І це надовго, я так розумію", – розповіла місцева мешканка.

Довідка УНІАН. ДТЕК Луганська ТЕС - єдина теплова електростанція в Луганській області (м Щастя). Підприємство виробляє електричну та теплову енергію, що йде на потреби населення і підприємств регіону, серед яких великі заводи, шахти.

Станція має в своєму активі шість діючих та два законсервовані енергоблоки, що вичерпали свої проектні ресурси.

Електростанція під'єднана до енергосистеми за допомогою двох ЛЕП 220кВт, також десять ЛЕП 220кВт відключені.

Вас також можуть зацікавити новини: