Російські терористи ніколи не досягнуть своїх цілей обстрілами енергосистеми, зазначив глава ДТЕК / фото УНІАН (

Російські терористи ніколи не досягнуть своїх цілей, обстрілюючи цивільну енергетичну інфраструктуру, вони не залякають українців і не змусять відмовитися від наших принципів.

Про це заявив глава ДТЕК Максим Тимченко, його слова цитує прес-служба компанії.

"Російські терористи ніколи не досягнуть своїх цілей — вони не залякають нас і не змусять відмовитися від своїх принципів. Атаки на енергетичну інфраструктуру — це військовий злочин, за який всі винні понесуть відповідальність. Всі, у тому числі так звані російські "енергетики", що допомагають варварам визначати цілі атак. Україна вистояла, вистоїть і переможе. І ніякі терористичні атаки по цивільній інфраструктурі цього не змінять. Ми будемо зі світлом, а ви назавжди залишитеся у темряві", — заявив генеральний директор компанії

Відео дня

ДТЕК відновив роботу своїх електростанцій та електромереж. Відновлено електропостачання всіх об'єктів критичної інфраструктури-лікарень, водоканалів — у всіх регіонах, де працюють фахівці компанії. Йде поступове підключення побутових споживачів.

Найближчими годинами ситуація в енергосистемі буде стабілізована.

"Не маючи шансів проти української армії на фронті, варвари вирішили тероризувати цивільне населення. Українська енергосистема встояла. Російські терористи, які мріяли позбавити нас світла, нічого не досягли. І ніколи цього не досягнуть. Енергетики вистояли у складному бою з підлим і безпринципним ворогом", — заявили у ДТЕК Ахметова.