Україна зупинила транзит російської нафти / фото ua.depositphotos.com 

Україна зупинила транзит російської нафти через південну частину нафтопроводу "Дружба". Рішення ухвалили через санкції, які зробили неможливою оплату за транзит.

Про це повідомили в "Транснафті".

Зазначається, що "Укртранснафта" з 4 серпня могла припинити транзит нафти з РФ до Угорщини, Чехії та Словаччини.

Відео дня

У "Транснафті" заявили, що причиною стала несплата за послуги транзиту. Річ у тім, що російська компанія не може переказати кошти через санкції Європейського Союзу. Водночас, українська компанія надає послуги на умовах 100% передоплати.

У свою чергу в Росії стверджують, що провели платіж за транзит, але гроші повернули на рахунок. Варто відзначити, що платежі обслуговує "Газпромбанк". У фінансовій установі повідомили, що платіж відхилили через сьомий пакет санкцій.

Як раніше повідомляв УНІАН, 31 травня президент Європейської Ради Шарль Мішель повідомив, що лідери країн Євросоюзу досягли угоди з забороні на експорт російської нафти.

За словами президента Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн, нафтове ембарго скоротить близько 90% імпорту нафти з Росії в країни Європейського Союзу до кінця поточного року.

Євросоюз планує до 2023 року заборонити морський імпорт сирої і очищеної нафти з РФ. США та їхні союзники хочуть обмежити ціни на російську нафту на рівні від 40 до 60 доларів за барель.

Вас також можуть зацікавити новини: