За два роки ремонтні бригади ДТЕК відновили майже 17 тис. км ліній електромереж / фото УНІАН, Олександр Гіманов

З початку повномасштабного вторгнення енергетикам ДТЕК вдалось повернути світло понад 11 млн сімей, що були без електроенергії внаслідок атак. Про це йдеться в повідомленні ДТЕК.

Зазначається, що для забезпечення стабільного електропостачання українців в умовах регулярних атак на енергосистему за два роки ремонтні бригади ДТЕК відновили майже 17 тис. км ліній і 6 тис. об’єктів електромереж. 

Загалом аварійно-ремонті бригади повернули світло для понад 11 млн домогосподарств, для більшості з них по кілька разів через постійні обстріли і знеструмлення в прифронтових регіонах.

Відео дня

"Ми зі свого боку робимо все можливе, щоб навіть в умовах постійних атак по енергосистемі забезпечувати українців світлом та будувати нові енергетичні об'єкти. Ми віримо в перемогу і робимо все від нас залежне, щоб наблизити її", — зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.  

Окрім того, з початку повномасштабного вторгнення лише теплові електростанції ДТЕК були атаковані майже 160 разів. З них понад 40 разів – впродовж поточного опалювального сезону.

Енергетикам ДТЕК вдалося відновити 10 енергоблоків ТЕС, які зазнали суттєвих руйнувань внаслідок ворожих атак. Ще 2 блоки загальною потужністю 500 МВт було додатково розконсервовано для підтримки надійності енергосистеми.  

Він додав, що окрім відновлення компанія також будує нові енергетичні об'єкти.

Зокрема, в розпал війни ДТЕК побудував Тилігульську вітрову електростанцію в Миколаївській області в 100 км від зони бойових дій. В планах компанії на 2024-2025 роки збільшити потужність ВЕС майже в 4 рази, що стане найбільшою приватною інвестицією в українську енергетику за всі роки Незалежності.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення ДТК інвестував 1 млрд доларів в економіку України.