Ілюстрація / REUTERS

Державний "Ощадбанк" запустив для фізичних осіб програму кредитування установки сонячних, вітрових електростанцій та інших об'єктів альтернативної енергетики.

Читайте такожВ Україні подвоїлася кількість сонячних електростанцій в приватних будинках

Про це повідомляє прес-служба банку.

Відео дня

"Маючи успішний досвід реалізації урядової програми енергоефективного кредитування, "Ощадбанк" розробив продукт "Зелена енергія" для приватних домогосподарств. Очікуємо на значний попит, адже Україна вже має значні досягнення в сфері альтернативної енергетики", - прокоментував появу нового фінансового продукту заступник голови правління банку Антон Тютюн.

Згідно з інформацією банку, максимальна сума кредиту по програмі "Зелена енергія" становить 1 мільйон гривень, термін кредитування – до 6 років, процентна ставка – 19,5%.

В рамках програми клієнт зможе отримати кредит на придбання і встановлення такого обладнання, як сонячні електростанції, сонячні панелі, сонячні батареї, теплові насоси, вітрові станції і генератори, а також матеріали і комплектуючі до них.

Як повідомляв УНІАН, у липні 2015 року "Ощадбанк" запустив програму кредитування для купівлі фізичними особами електромобілів. Банк також бере участь у державній програмі "теплі" кредити, в рамках якої держава компенсує частину тіла кредиту, який був узятий на цілі енергоефективності.