Україна має намір нарешті провести велику приватизацію держмайна / фото УНІАН

Фонд державного майна України заручився підтримкою Європейського банку реконструкції та розвитку щодо шляхів реалізації планів великої приватизації на 2019 рік.

Читайте такожКабмін хоче отримати понад 17 мільярдів від приватизації-2019

Як написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook виконуючий обов'язки голови ФДМУ Віталій Трубаров, про це йшла мова під час зустрічі з главою українського офісу ЄБРР Матео Патроні і його заступником Мариною Петров.

Відео дня

"Лише спільними зусиллями з нашими міжнародними партнерами нам вдасться прискорити ефективний процес продажу державних активів. Зокрема, під час зустрічі обговорили шляхи вирішення кризової ситуації на Одеському припортовому заводі і можливість швидкого розв'язання проблеми із затвердженням інвестиційного радника з питань приватизації Pericles Global Advisory", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, на початку року Фонд держмайна затвердив перелік об'єктів приватизації, що підлягають продажу в 2019 році, а 16 січня затвердив Кабмін.

На продаж будуть виставлені: "Тернопільобленерго", "Центренерго", "Запоріжжяобленерго", "Харківобленерго", "Миколаївобленерго", "Хмельницькобленерго", "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", "Вугільна компанія "Краснолиманська", "Азовмаш", державне підприємство "Завод "Електроважмаш", "Сумихімпром", "Одеський припортовий завод", "Оріана", "Президент-Готель", державне публічне акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія "Украгролізинг", Фармацевтична компанія "Індар".

30 липня минулого року конкурсна комісія Фонду державного майна України обрала інвестиційних радників для підготовки до приватизації перших шести держкомпаній, у тому числі - для ОПЗ. Після конкурсу компанія "Грант Торнтон" публічно звинуватила конкурсну комісію у порушенні закону і вирішила оскаржити результати відбору інвестиційних радників.

Фонд державного майна України подав позов про спростування недостовірної інформації та захист ділової репутації проти компанії "Грант Торнтон", з якої просить стягнути 10 мільйонів гривень компенсації за звинувачення в недобросовісному виборі переможців конкурсу інвестиційних радників для об'єктів великої приватизації. На даний момент позов розглядається в суді, з-за чого не може розпочатися підготовка цих об'єктів великої приватизації до продажу.