Ілюстрація REUTERS

Міністерство фінансів України погасило черговий купон за облігаціями зовнішньої державної позики в сумі 444 млн дол.

Читайте такожДержборг України зріс на 3,5 мільярда гривень

Як повідомили в прес-службі Міністерства фінансів України, виплачено купон за єврооблігаціями, випущеними під час проведеної у 2015 році часткової реструктуризації державного і гарантованого державою боргу.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Україна у 2015 році провела реструктуризацію боргу за єврооблігаціями на 15 млрд дол., у рамках якої кредитори погодилися на списання боргу нашої країни на 3 млрд дол. і продовження термінів погашення.

У листопаді 2015 року Україна випустила нові єврооблігації на 12 млрд доларів з погашенням у 2019-2027 роках під 7,75% річних. Також були випущені державні деривативи з прив'язкою до зростання ВВП на 3 млрд доларів.

За інформацією Міністерства фінансів, поточного року Україна має заплатити зовнішнім кредиторам у рахунок погашення і обслуговування боргу близько 179 млрд грн, або 6,1 млрд дол. за офіційним курсом Національного банку.

У тому числі найбільш суттєві платежі з обслуговування зовнішнього боргу передбачені у березні і у вересні - за євробондами, випущеним в результаті реструктуризації у 2015 році.