Ілюстрація REUTERS

Депутати вищого законодавчого органу Китаю - Всекитайських зборів народних представників (ВЗНП) в п'ятницю схвалили закон про іноземні інвестиції, який спрямований на підвищення рівня транспарентності щодо іноземних інвестицій в Китаї, а також на забезпечення рівних умов китайським та іноземним компаніям на ринку.

Читайте такожТорговельна війна США та Китаю закінчиться не раніше квітня - Bloomberg

Про це повідомляє Прайм.

Відео дня

Голосування відбулося в Будинку народних зібрань в останній день щорічної сесії ВЗНП, яка розпочала роботу 5 березня.

У завершальний день сесії 2929 депутатів проголосували за, вісім - проти, ще вісім утрималися.

Закон набуде чинності 1 січня 2020 року. Головна його мета - залучення в Китай іноземних інвестицій, які є частиною розширення політики відкритості та будівництва економіки відкритого типу. Закон замінить три попередніх документи: закон "Про пайові спільних підприємствах китайського та іноземного капіталу", закон "Про контрактних спільних підприємствах китайського та іноземного капіталу" і закон "Про підприємства з іноземним капіталом". У проекті чітко вказується, що влада Китаю будуть надавати рівні умови для іноземних та китайських компаній.

Експерти розглядають закон як реакцію Пекіна на скарги США, що влада Китаю змушує іноземні компанії передавати технології місцевим партнерам або "крадуть технології" в американських компаній. Уряд Китаю називає ці звинувачення необґрунтованими.