Ілюстрація REUTERS

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на своєму сайті оприлюднив останні дані про всіх позичальників, керівників і колишніх акціонерів неплатоспроможних банків, які повинні повернути борги згідно з рішенням судів.

Читайте такожФонд гарантування вкладів змінив керівника

У прес-службі Фонду гарантування повідомили, що даний перелік містить відомості станом на 1 липня про всіх боржників (як фізичних, так і юридичних осіб), незалежно від розміру їх заборгованості, які на цю дату не погасили суму боргу в повному обсязі, визначену до стягнення судовими рішеннями.

Відео дня

"Враховуючи те, що однією з функцій Фонду є продаж прав вимоги до боржників банків, і після продажу права вимоги Фонд не отримує інформацію про його стан від нових кредиторів, такі боржники не включаються в списки, оприлюднені Фондом", - уточнили в прес-службі.

Список містить боржників 49 збанкрутілих банків.

Довідка УНІАН, протягом 2014-2017 років 96 банків в Україні втратили платоспроможність. Загальна сума коштів, отримана вкладниками банків, переданих в управління Фонду гарантування в цей період, становила майже 90 млрд грн.

Для виплат своїм вкладникам Фонд гарантування протягом 2014-2016 років отримав у Міністерства фінансів кредити на загальну суму 59,6 млрд грн, а також в НБУ - на суму понад 20 млрд грн.

Вперше Фонд опублікував список боржників неплатоспроможних банків на своєму офіційному сайті у березні 2019 року і оновлює дані щоквартально.