Герус вважає, що ідея потребує аналізу та фінансових ресурсів / фото УНІАН

Представник президента у Кабінеті міністрів Андрій Герус заявляє, що ідея скасування оплати комунальних послуг для малозабезпечених пенсіонерів віком більше 70 років потребує аналізу та фінансових ресурсів.

Читайте такожКабмін спростив процес призначення, перерахунку та виплати пенсій українцям

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у виборчому штабі партії "Слуга народу".

Відео дня

За словами Геруса, проводився аналіз цієї ідеї.

"Тут потрібно розуміти, скільки фінансових ресурсів (вона потребує), тому що якщо десь не оплачуються житлово-комунальні послуги, вони мають за рахунок чогось покриватися... Якщо ми станемо більш багатою державою, де у нас будуть вільні ресурси, тоді така ідея, можливо, теоретично має право на існування. Вона потребує аналізу", - сказав Герус.

Як повідомляв УНІАН, днями президент Володимир Зеленський заявив про розробку економічної моделі, яка передбачатиме скасування оплати комунальних послуг малозабезпеченими пенсіонерами віком більше 70 років. "Є ідея, зараз дуже складно про неї говорити, але я думаю, що ідея дуже креативна. Зараз знаходять наші хлопці економічну модель, як людям, яким за 70 років, коли вже людина не може, вона не тільки на пенсії, але вона фізично не може працювати, і вона вже достатньо працювала на країну по 40-50 років, як цій людині не сплачувати комуналку. Я дуже хочу, щоб саме ті люди, які малозабезпечені. Я думаю, що у нас вийде, я дуже хочу цього", - сказав Зеленський.