Гончарук: цей рік – рік інвентаризації та кадрового оновлення / фото УНІАН

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук вважає, що 2020 рік стане роком підготовки до економічного стрибка для України, про що він заявив під час ефіру на одному з телеканалів.

Читайте такожГончарук: підвищення зарплат освітянам будуть, але не такі, як хотілося (відео)

«Цей рік – рік інвентаризації та кадрового оновлення, а наступний рік – це рік для підготовки до економічного стрибка. У нас фактично наступного року повинна запуститися українська економіка, повинні стрімко з'являтися робочі місця, нові виробництва, ми повинні забути, що таке корупція, ми повинні забути, що таке контрабанда як системне явище, що таке рейдерство», - сказав він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 22 жовтня Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства презентував оновлений макроекономічний прогноз, за яким в 2020 році передбачається зростання ВВП України на рівні 3,7% (консервативний сценарій) до 4,8% (оптимістичний сценарій).

2 вересня Гончарук заявив, що завданням нового уряду є зростання української економіки як мінімум на 40% за п'ять років. За його словами, для забезпечення завдання Кабміну щодо збільшення економічного зростання в найближчі п'ять років ВВП України у 2020 році має зрости на 5%, а в 2021-2024 роках - збільшуватися як мінімум на 7% у рік.