Иллюстрация REUTERS

У Фонді державного майна України планують у рамках приватизації продати у 2020 році 3 - 5 великих об'єктів, а також не менше 300 малих і середніх.

Читайте такожКабмін наступного року хоче продати держпідприємств на 12 мільярдів гривень

Про це повідомляє LB.ua з посиланням на голову ФДМУ Дмитра Сенниченка.

Відео дня

За його словами, в планах - приватизація Одеського припортового заводу, "Центренерго" та "Президент-готелю".

"У наших планах на наступний рік продати 3-5 великих об’єктів і 300+ малих та середніх. По-перше, це Об’єднана гірничо-хімічна корпорація, "Електроважмаш", ДП "Червонолиманська", "Центроенерго", ОПЗ, "Президент-готель". І я думаю, що ми навіть перевиконаємо план. І закладений бюджет в 12 мільярдів гривень", - наголосив Сенниченко.

Він уточнив, що планується створити "системну експозицію, вебсайт, де буде вся інформація про приватизацію".

"На цьому сайті буде зображатися інформація про кожне підприємство. Щоб було просто: ти на нього клацаєш, заходиш, читаєш опис, статут і так далі. Зараз ми "завантажуємо" інформацію про 500 підприємств", - розповів Сенниченко.

Иллюстрация REUTERS

Глава ФДМ поінформував, що аукціони в рамках приватизації того чи іншого об’єкта будуть проходити на майданчиках Prozorro.

"Фонд же повинен буде забезпечити максимальне розкриття інформації та маркетування - потрібно буде донести все це до цільових аудиторій. У цьому ось весь фокус, трюк успіху. Інформація повинна бути максимально зрозумілою: що продається, чи є заборгованість і так далі. Тому що прискорена неправильна приватизація призведе до того, що можуть купувати тільки ті об’єкти, де хтось точно знає: що там цінного або не цінного", - пояснив він.

Як повідомляв УНІАН, 2 жовтня Верховна Рада прийняла закон, яким скасовується перелік підприємств, що не підлягають приватизації.

Раніше президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів до 1 грудня 2019 року передати не менше 500 підприємств до Фонду державного майна для подальшого продажу через електронну систему торгів "Прозорро.Продажі" в рамках малої приватизації.

В групу малої приватизації входять об'єкти нерухомості, невеликі підприємства, номінальна вартість яких не перевищує 250 мільйонів гривень.

Також Зеленський закликав Кабмін скласти список стратегічних підприємств, які не підлягають приватизації.