Процес об'єднання Мінагропроду і Мінекономрозвитку завершено / фото УНІАН

Процес об'єднання Міністерства аграрної політики і продовольства з Міністерством економічного розвитку і торгівлі в Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства завершено, повідомив голова об'єднаного міністерства Тимофій Милованов на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Читайте такожМилованов розповів, для чого об'єднують Мінекономрозвитку і Мінагропрод

«26 грудня 2019 року завершено об'єднання структур двох міністерств: Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Міністерства аграрної політики і продовольства. Мені розповідали, що Мінпромисловості об'єднували з Мінекономіки три роки. Ми об'єднали МінАПК з Мінекономіки за чотири місяці. Мені розповідали, що неможливо зняти керівників служб і департаментів. Що це не вдавалося нікому, тим більше масштабно», - написав він.

Відео дня

За словами Милованова, за цей час було звільнено всіх заступників міністрів, всіх держсекретарів, п'ятнадцять керівників департаментів Мінекономіки, дев'ять керівників департаментів МінАПК, керівника Геокадастру і всіх регіональних керівників цього відомства, керівника і заступника керівника Держслужби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, керівників державного агентства резерву України, державного космічного агентства України, Державної служби експортного контролю України, Державної служби України з питань праці.

«Ми працюємо для того, щоб за допомогою економічного зростання підвищити добробут українців. Тому зараз ми професійно і динамічно будуємо нове міністерство, міністерство, яке працює не для себе, а для людей, і оновлюємо керівний склад критично важливих установ, які підпорядковуються міністерству», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 29 серпня Верховна Рада «пакетним голосуванням» призначила членів Кабінету міністрів України.

2 вересня прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що завданням нового уряду є зростання української економіки як мінімум на 40% за п'ять років. За його словами, для забезпечення завдання Кабміну щодо збільшення економічного зростання в найближчі п'ять років, ВВП України в 2020 році має зрости на 5%, а в 2021-2024 роках - збільшуватися як мінімум на 7% за рік.