Ілюстрація REUTERS

Національний банк закликав українські банки знизити тарифи на безготівкові операції для стимулювання клієнтів користуватися онлайн-сервісами замість готівкових операцій й за відсутності реакції банкірів готовий вжити адміністративних заходів.

Читайте такожВ Україні не вистачає валюти через перебої з авіасполученням: НБУ сьогодні продаватиме євро

Про це заявила перший заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова в ефірі одного з телеканалів.

Відео дня

Вона повідомила, що Нацбанк провів конференц-нараду з банками, в ході якої закликав банкірів переглянути тарифи на безготівкові перекази громадян, щоб стимулювати їх утримуватися від готівкових платежів відвідування банківських відділень.

"Онлайн сьогодні – це наше все. Що робить Національний банк? Ми сьогодні прийняли рішення скасувати оплату банками наших послуг. Ми будемо безкоштовно надавати банкам послуги з обслуговування їх онлайн-платежів. Ми як Національний банк. Через це ми сьогодні закликали банки знизити вартість всіх онлайн-послуг для населення, бізнесу, підприємців".

Вона запевнила, що Нацбанк буде на цьому наполягати, а у випадку, якщо банки не знизять тарифи самостійно, регулятор зробить це адміністративно, оскільки ситуація в країні нестандартна.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила пандемію коронавірусу COVID-19. За три місяці вірус поширився на 150 країн, а кількість хворих у світі перевищила 180 тисяч осіб.

В Україні зафіксовано 14 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу, два з яких - летальні.

Кабінет міністрів затвердив обмежувальні заходи із-за загрози епідемії коронавірусної інфекції в Україні, у тому числі з 12 березня ввів карантин у навчальних закладах терміном на три тижні.

З 17 березня призупинило роботу київське метро, а з 18 березня - припинилися залізничні, авіаційні та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення.