Ілюстрація REUTERS

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings змінило прогноз для банківського сектора на "негативний" для України й сусідніх країн, серед яких Росія, Казахстан, Вірменія, Азербайджан, Білорусь і Грузія.

Читайте такожУ Зеленського озвучили оптимістичний варіант розвитку ситуації: економіка впаде на 5%

Як повідомляється на сайті агентства, економічний тиск через поширення коронавірусу і зниження цін на нафту є негативним фактором для банків.

Відео дня

"Ступінь тиску на банки залежатиме від масштабів і тривалості економічного спаду, конкретних ризиків для національних економік та зовнішнього фінансування, політичних заходів національних органів влади та бізнес-профілів окремих банків", - відзначають аналітики агентства.

Як повідомляв УНІАН, 10 березня міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings опублікувало прогноз, в якому аналітики очікували прискорення зростання економіки України у 2020 році до 3,5% з 3,2% у 2019 році.

Водночас, Fitch відзначили ризики уповільнення зростання для ринків, що розвиваються через невизначеність впливу епідемії коронавірусу COVID-19 на глобальний ріст і світові ціни на сировину.

Інвестиційна компанія Dragon Capital прогнозує, що залежно від тривалості карантину в рамках протидії коронавірусу валовий внутрішній продукт України за підсумками 2020 року скоротиться в межах 4-9%.