Сьогодні ВР має внести зміни до постанови, якою підвищувалася зарплата депутатам / Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, першим питанням сьогодні планується розглянути проект постанови про порядок денний п'ятої сесії ВР.

Сьогодні розглядатиметься також низка питань у сферах будівництва та житлово-комунального господарства, а також фінансів і банківської діяльності.

Серед іншого парламент сьогодні розгляне зміни до закону “Про телебачення і радіомовлення” щодо удосконалення процедури застосування санкцій Національною радою з питань телебачення і радіомовлення.

Читайте такожПідвищення зарплат депутатам скасовується, це було помилкою - Парубій

Як повідомляв УНІАН, 20 жовтня Верховна Рада ухвалила постанову «Про висновки і пропозиції до проекту закону про державний бюджет України на 2017 рік».

Цією постановою було прийнято проект бюджету на 2017 рік у першому читанні, а також прийнято рішення підвищити зарплату народним депутатам у 2-2,5 рази – до більш ніж 40 тис. грн.

25 жовтня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав рішення депутатів збільшити свої заробітні плати щонайменше удвічі помилкою, яку треба негайно виправити. При цьому Гройсман нагадав, що виконати рішення парламенту неможливо, оскільки в бюджеті 2016 року і в проекті бюджету на 2017 рік коштів на підвищення зарплат депутатам немає.

31 жовтня Парубій висловив сподівання, що парламент 1 листопада скасує положення постанови щодо підвищення зарплат депутатам до майже 40 тис. грн.