Украина договаривается о финансовой помощи

«Україна зможе домовитися про зовнішні запозичення на рівні 40 млрд дол. із західними державами і МВФ, - говориться в дослідженні. - Загострення політичної ситуації негативно впливатиме на інвестиційний клімат. Прихід приватного інвестора в Україну буде неможливий аж до досягнення більшої визначеності».

Раніше міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета зазначав, що Україні в 2014 році потрібно буде залучити щонайменше 13 млрд дол. для виконання зовнішніх зобов'язань. За даними Міністерства фінансів, загальний обсяг виплат за зовнішніми боргами становитиме в 2014 році близько 9 млрд дол.

Про надання фінансової допомоги України вже заявили ЄС (обсяг фіндопомоги може становити до 1,6 млрд євро), США (обсяг фіндопомоги може становити 1,6 млрд дол.), Японія (обсяг фіндопомоги – 1 млрд дол.).

Відео дня

Крім того, у середині березня глава уряду України Арсеній Яценюк заявляв, що Європейський Союз готовий в односторонньому порядку відкрити ринок ЄС для українських товарів і обіцяє надати довготривалу фінансову допомогу у розмірі 15 млрд дол. Близько 15 млрд дол. може становити програма кредитування економіки України, яка готується до підписання з Міжнародним валютним фондом.

Читайте такожЄС протягом місяця може зняти обмеження для українських товарів

Про своє прагнення допомогти Україні також заявив Світовий банк, який готовий надати кредит до 3 млрд дол. у 2014 році, і Європейський банк реконструкції та розвитку, який може виділити близько 5 млрд євро до 2020 року.