У США в іншому випадку не буде що запропонувати Росії, якщо вона піде на переговори з Україною / фото REUTERS

Адміністрація Байдена побоюється, що конфіскація заморожених в результаті санкцій активів Росії може підірвати репутацію Сполучених Штатів як притулку інвестицій. 

Про це The New York Times повідомили джерела в Білому домі.

За словами одного чиновника, в адміністрації Байдена було небажання "прояснювати відносини між нами і європейцями щодо санкцій".

Відео дня

Таким чином, Вашингтон прагне знайти якесь розв'язання при аналізі того, чи може конфіскація російських коштів, наприклад, спонукати інші країни перевести свої резерви в інші валюти й не допустити їх потрапляння в руки Америки. 

Деякі представники національної безпеки в адміністрації Байдена кажуть, що вони стурбовані тим, що, якщо переговори між Україною і Росією почнуться, не буде можливості запропонувати Москві істотне ослаблення санкцій після того, як резерви з її закордонних рахунків вичерпаються.

Як писав УНІАН, раніше Байден заявляв, що підготував ініціативу, що дозволяє передавати активи РФ Україні. 

Наразі, згідно з законодавством, щоби продати арештовані активи, прокурори повинні спершу довести, що ці активи є доходами від злочинів. Без складу злочину олігархи могли б подати у суд на повернення своєї власності і мали б хороші шанси на перемогу. 

Вас також можуть зацікавити новини: