Ілюстрація REUTERS

Бізнес-спільнота сподівається, що новий глава Національного банку України збереже незалежність НБУ і продовжить його поточний курс, щоб забезпечити довіру інвесторів.

Про це йдеться в повідомленні Американської торговельної палати в Україні (АмСһам).

Читайте такожЗеленський визначився з кандидатурою на посаду голови Нацбанку

Відео дня

«Бізнес-спільнота сподівається, що новий глава Нацбанку збереже незалежність НБУ і продовжить його поточний курс, зокрема монетарну політику, підтримку макроекономічної стабільності та інфляційне таргетування, а також забезпечить співпрацю з МВФ для прискорення економічного зростання», - сказано в повідомленні.

Спокій інвесторів

В Американській торговельній палаті в Україні зазначили, що будуть працювати з новим главою Нацбанку України Кирилом Шевченком. У АмСһам вважають, що сильний і незалежний Національний банк України є потужним сигналом довіри для іноземних інвесторів та для компаній, які вже інвестували мільярди доларів і створили тисячі робочих місць, а також для міжнародних партнерів, що надають фінансову підтримку для економіки.

«НБУ є самим надійним установою серед іноземних інституційних інвесторів та бізнес-спільноти. Тому Національний банк має залишатися незалежним, щоб бути ефективним і забезпечити довіру інвесторів в Україні», - йдеться в повідомленні.

Зміна голови НБУ: як розвивалися події

1 липня 2020 року глава НБУ Яків Смолій подав президенту заяву про звільнення за власним бажанням, пояснивши своє рішення тим, що тривалий час на НБУ здійснюється "систематичне політичний тиск".

3 липня 2020 року Верховна Рада підтримала пропозицію президента України Володимира Зеленського звільнити Якова Смолія з посади голови Національного банку України.

Виконувала обов'язки глави Нацбанку до призначення нового керівника перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

Сьогодні, 16 липня, Верховна Рада України призначила Кирила Шевченка головою Національного банку України.