Співробітники ГУ ДФС у м. Києві за процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури та спільно з співробітниками ГУ контррозвідувального захисту інтересів держави сфері економічної безпеки СБУ припинили протиправну схему постачання на територію України міндобрив російського походження, повідомляє прес-служба ДФС

Правоохоронці встановили, що афілійовані структури російської компанії, до яких згідно з Указом Президента України від 14.05.2018 № 126/2018 введено в дію рішення РНБО про застосування спеціальних економічних санкцій, здійснювали протиправне постачання мінеральних добрив до України шляхом подання недостовірних відомостей до митних органів.

В результаті вказаної діяльності суб’єкти господарювання нанесли збитки Державному бюджету України на загальну суму понад 1,3 млрд грн.

Відео дня

За результатами санкціонованих обшуків у м. Києві вилучено документацію, готівкові грошові кошти в різній валюті, в еквіваленті близько 10 млн гривень та інші предмети, що підтверджують протиправну діяльність.

Двом особам, які причетні до організації протиправної схеми повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Триває комплекс слідчих та інших процесуальних дій, спрямованих на доведення безпосередньої причетності до злочинної діяльності інших фігурантів розслідування.