Україна та Угорщина розблокують свій економічний потенціал / фото УНІАН

Україна та Угорщина після майже 7 років перерви відновили проведення засідань Спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва.

Про це повідомляється на сторінці Міністерства закордонних справ України в мережі Facebook.

Читайте такожУгорщина змінить назву "уповноваженого по Закарпаттю", але не його функції

Відео дня

«Радий вітати угорського колегу Петера Сійярто (міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини - УНІАН) у Києві сьогодні. Ми відновлюємо засідання Спільної українсько-угорської міжурядової економічної комісії, яка не збиралася майже сім років. Час розблокувати справжній потенціал економічного співробітництва України та Угорщини», - зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Зазначається, що сьогодні, 25 червня 2020 року, під співголовуванням Кулеби та Сійярто відбудеться четверте засідання Спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва.

Очікується, що сторони обговорять розвиток торгівлі та інвестицій між Україною та Угорщиною, розглянуть низку спільних економічних і транспортних проектів, поліпшення прикордонної та транскордонної інфраструктури, пожвавлення співпраці в аграрній сфері, а також у сфері енергетики та охорони навколишнього середовища.

Як повідомляв УНІАН, 29 травня 2020 року Кулеба здійснив візит до Будапешту для зустрічі з Сійярто. За підсумками зустрічі він заявив, що спільно зі своїм угорським колегою буде рекомендувати президенту України Володимиру Зеленському та прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану провести зустріч у Києві в липні.

За словами Кулеби, Київ запропонував Будапешту підписати документ з фіксацією, що угорці на Закарпатті є історичним і культурним надбанням, а не проблемою. У свою чергу, Сійярто зазначив, що в червні три спільні комісії мають узгодити кроки, які вирішать суперечливі питання у відносинах двох країн.

Угорщина продовжує блокувати засідання комісії Україна - НАТО на високому рівні. За словами Сійярто, це пов'язано з українським освітнім законодавством і законом про мову.