Ілюстрація REUTERS

За підсумками травня 2020 року товарообіг в основних секторах роздрібної торгівлі вийшов на докризовий рівень і практично досяг показників лютого 2020 року.

Читайте такожМВФ назвавши терміни відновлення економіки України після карантину

Як повідомила прес-служба "Приватбанку", без втрат карантину на цей час виходить продуктовий ритейл. За даними аналізу обсягу оплати покупок картками в мережі торговельних терміналів банку, в березні та квітні 2020 року, у порівнянні з лютим, безготівковий оборот в мережі магазинів продуктів харчування зріс на 25%. У травні безготівковий оборот в продуктовій мережі був вище в порівнянні з лютим на 23%.

Відео дня

"Найбільше в перші місяці карантину виріс безготівковий оборот в мережі аптек і магазинів медичних товарів - у березні він зріс у порівнянні з лютим на 30%. Водночас вже в травні безготівковий оборот в аптечній мережі впав на 18% у порівнянні з лютим", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що найбільш значним падіння безготівкового обороту за час карантину було на ринку електроніки та побутової техніки. Якщо в березні падіння оборотів склало 10% у порівнянні з лютим, то вже у квітні 43%. При цьому в травні 2020 року обороти в цьому секторі торгівлі повернулися на докарантинний рівень.

Також за підсумками травня 2020 року практично до докарантинного рівня повернулися безготівкові обороти в мережах АЗС, де у квітні було зазначене падіння продажів на 20%.

Як повідомляв УНІАН, "ПриватБанк" запустив в Україні новий сервіс, який дозволяє отримати готівку при оплаті покупок банківською картою на касі супермаркетів та інших торгових точок, без необхідності використовувати банкомати.

Довідка УНІАН. "ПриватБанк" (м. Дніпро) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком за обсягом активів. Банк знаходиться у власності держави з грудня 2016 року.

За підсумками роботи за 2019 рік "ПриватБанк" отримав чистий прибуток у розмірі 32,6 мільярда гривень.