Експерт дав прогноз щодо курсу валют на травень 2023 / фото УНІАН, Сергій Чузавков

Ситуація на валютному ринку України в травні 2023 радикально не зміниться. Можливе не велике зростання курсу євро.

"У нас є валютний коридор 37-38 гривень за долар. Ось в ньому курс і буде "топтатися" в цьому місяці. Гойдалки будуть - від та до. У нас не намічається якихось радикальних змін на валютному ринку", - повідомив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко у коментарі ТСН.

При цьому він зазначив, що долар девальвує щодо євро, і така ситуація збережеться.

Відео дня

"На початку року долар активно девальвував по відношенню до євро. Зараз це відбувається набагато повільніше. Можу сказати, що євро дорожчатиме і в травні, але не так швидко, як на початку року", – пояснив експерт.

За його словами, зростання євро може викликати лише якусь значну подію на рівні Європи і США, але нічого подібного не передбачається.

Курс валют у травні 2023 - прогнози економістів

Економічний експерт Сергій Фурса вважає, що курс долара до кінця весни 2023 року навряд чи радикально зміниться.

У свою чергу аналітик Олексій Козирєв зазначив, що курс долара до 3 травня в банках перебуватиме в коридорі-від 37,20 до 38,40 грн/дол. При цьому очікується, що безготівковий долар в цей період буде коливатися від 36,56 до 36,93 грн/дол.

У той ее час директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин вказав, що курс долара в Україні в травні 2023 буде відносно стабільним.

Вас також можуть зацікавити новини: