Скільки готівки має бути на випадок блекауту / колаж УНІАН, фото УНІАН

Під час блекауту електронні системи розрахунків можуть не працювати. Готівка буде єдиним способом розрахуватись Тому бажано заздалегідь подбати про наявність потрібної суми.

Необхідну суму готівки слід визначати, враховуючи особисті потреби людини. Це означає, що бюджет має відповідати витратам особи або сімʼї на певний період часу. Про це "24 Каналу" розповів інвестиційний банкір Сергій Фурса.

"Я вважаю за приклад треба взяти 2022 – 2023 роки. Та сума, яку ви витрачаєте в середньому на тиждень, буде достатньою під час блекауту", – зазначив експерт.

Відео дня

Фурса додав, що українська банківська система готова до випробувань, і населенню хвилюватися не варто. Також він навів приклад минулого року, коли фінансові установи продовжували працювати попри відключення електроенергії. Зняти готівку під час блекауту можливо декількома способами: на касі у магазинах де пропонується зняття готівки у межах певної суми або у відділенні банку, або ж у касі банку.

Ситуація в українській енергетиці

7 червня після ремонту до енергомережі приєднано енергоблок-тисячник однієї з АЕС, що підсилить українську енергетичну систему. 1000 МВт потужності, які додали до мережі, значно підсилять енергетичну систему і забезпечать надійне виробництво електроенергії.

З 8 червня в Україні запроваджується новий порядок відключень електроенергії, щоб у громадян було більше годин, коли є світло. За підрахунками Міненерго, кількість черг відключень має бути меншою.

Вас також можуть зацікавити новини: