Нардеп Плачкова: План уряду на 2020 рік - неефективна писанина пріоритетів заради пріоритетів

План пріоритетних дій уряду на 2020 рік – це добірка неефективних кроків, написаних тільки заради написання.

Про це в ефірі телеканалу 112.ua повідомила народний депутат від Опозиційної платформи - за життя Тетяна Плачкова.

"Ви звернули увагу, що так званий план пріоритетних дій уряду на 2020 рік, затверджений урядом минулого тижня, майже і не обговорюється? Інтерес суспільства до цього "ґрунтовного" документу приблизно нульовий. А, між тим, 348 сторінок і 690 так званих кроків", - написала вона.

Відео дня

Парламентарій розповіла про деякі пріоритети уряду.

"Крок 480 - забезпечити учнів третіх класів підручниками для нової української школи. Серйозно? Через 10 днів після початку навчального року, і це пріоритет на 2020 рік?» - поставила риторичне запитання Тетяна Плачкова.

Нагадала нардеп і про приватизацію активів.

"Кроки 162-167-приватизація Об'єднаної гірничо-хімічної компанії, Одеського припортового заводу, заводу «Електроважмаш», вугільної компанії «Краснолиманська», «Президент-Готелю», Одеського нафтопереробного заводу. Приватизувати "смачні" активи в кризу фактично за безцінь. І швидко приватизувати не вийде - через карантин з весни були зупинені всі процедури з підготовки відповідних документів. Однак це теж пріоритет на 2020 рік?!» - запитала політик.

Також парламентарій розкритикувала розділи, що стосуються продовольчої безпеки, промисловості та експорту.

"Розділ "продовольча безпека". Але в ньому - ні слова про Держрезерв. Так, миші все з'їли. Немає Держрезерву, немає і мишей. Одним махом - дві проблеми: і по розкраданнях в Держрезерві, і по боротьбі з гризунами. А розділи по промисловості та експорту – чисто абстрактні. Ніяких якісних показників, а в «промисловості» мова взагалі йде про концепцію, наміри і так далі. І то щодо космічної галузі", - підкреслила нардеп.

Вона також нагадала, що намір створити Фонд розвитку сільських територій в уряду з'явився вже після того, як посуха в південних областях знищила майже весь урожай, а аграрії залишилися без компенсацій.

«До речі, мої законопроекти №3852 – з конкретними нормами щодо відновлення меліорації та №3841-про підтримку сільськогосподарських товаровиробників Одеської області включені до порядку денного поточної сесії парламенту. Але відмітка про їх розгляд малоутішна - "надані для ознайомлення". Так, може, прийшов час перейти до конкретних питань, а не вдаватися в чергову неефективну писанину про пріоритети заради пріоритетів? Папір то терпить, але це поки», – резюмувала Тетяна Плачкова.