Ілюстрація REUTERS

Гендиректор Tesla Ілон Маск ось-ось отримає премію у вигляді акцій компанії на суму понад 700 мільйонів доларів. Це буде перша й найбільша винагорода Маска на посаді гендиректора.

Читайте такожІлон Маск затребував "звільнити Америку" від карантину

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"З 2018 року голова Tesla Ілон Маск відмовився від зарплати в класичному вигляді на користь спеціальної програми виплат винагород за досягнення конкретних цілей і показників. Затверджений радою директорів опційний план передбачає виплату 12 траншів у розмірі 1% від кількості акцій Tesla. І умовою для виплати першого траншу є досягнення 100 мільярдів доларів ринкової капіталізації. Точніше, на такому рівні вона (середній показник) повинна була протриматися півроку", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив Bloomberg, середня капіталізація ось вже півроку тримається вище позначки 100 мільярдів доларів. Інші цілі - 20 мільярдів доларів доходу та 1,5 мільярда доларів прибутку - були досягнуті раніше. Таким чином, Маск розблокував можливість викупити 1% акцій Tesla або 1,69 мільйона акцій за ціною 350 доларів за штуку.

"На момент написання цих рядків курс акцій Tesla становить 777,50 долара. Тобто, за такої ціни Маск потенційно міг би заробити близько 708 мільйонів доларів, продавши акції одразу. Але продати він їх зможе лише за п'ять років", - підкреслює видання.

При цьому минулого тижня голова Tesla написав у Twitter, що, на його думку, акції його компанії переоцінені, після чого ті різко впали в ціні на 8%.