В Україні виплачують тисячу за щеплення / ілюстрація REUTERS

Ще один банк почав нараховувати по тисячі гривень за вакцинацію від коронавірусу. Йдеться про "Альфа Банк".

Про це йдеться на Facebook-сторінці банку.

"1000 гривень прямо зараз? Ага! Це вже зараз працює для тих, хто оформив картку еподдержка в Sense і вибрав в додатку "Дія" Альфу. Гроші вже на рахунку", – йдеться в повідомленні.

Сьогодні ще один банк повідомив про старт нарахувань – monobank. Стало відомо, що клієнти банку вже зараз отримують виплати, хоча офіційно старт зарахувань призначений на 19 грудня.

Тисяча за COVID-вакцинацію: подробиці програми виплат

Як повідомляв УНІАН, 2 грудня Верховна Рада виділила з державного бюджету на 2021 рік 8 млрд грн, які будуть спрямовані на виплати по 1 тис. грн кожному вакцинованому від COVID-19 українцю.

Читайте такожУкраїнцям пояснили, як отримати тисячу за вакцинацію в "Дії": інструкція від МінцифриПрограмою передбачено, що всі повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс щеплення проти COVID-19, зможуть отримати 1000 грн від держави. За ці кошти вони матимуть можливість:

  • купити абонемент в спортзал або фітнес-клуб,
  • відвідати кінотеатр, театр, музей,
  • купити квитки на залізничні та авіаперевезення по Україні,
  • придбати книги.

Програма буде реалізовуватися в кілька етапів. З 19 грудня послуга стане доступна в мобільному додатку "дія". Це – найшвидший та найпростіший спосіб. На другому етапі (3 квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний механізм нарахування, над яким зараз працюють.

Вас також можуть зацікавити новини